Μελισσοκομία Αμφίπολης

Η Αμφίπολη βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Παγγαίου. Ο πλούσιος αυτός τόπος ήταν γνωστός από την αρχαιότητα για την ποικιλία της βλάστησής του .Το Παγγαίο πλούσιο σε πανίδα και χλωρίδα, αλλά και σε μεταλλευτικό πλούτο (χρυσός και άργυρος) εύλογα υπήρξε το μήλο της έριδος πολλών διεκδικητικών λαών. Λόγω λοιπόν αυτής της αφθονίας της χλωρίδας του, σημαντικής για την επιβίωση του ανθρώπου, έλαβε κατά καιρούς διάφορα ονόματα. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η αρχική του ονομασία ήταν Καρμάνιον, αργότερα δε ονομάσθηκε Παγγαίον από το όνομα του Παγγαίου, του γιου του θεού Άρη και της Κριτοβούλης. Στην κορυφή του κτίσανε οι Σάτρες το μαντείο του Διονύσου, που θεωρούνταν εφάμιλλο του μαντείου των Δελφών. Εδώ έζησε ο μεγάλος χειριστής της λύρας Ορφέας με τη γυναίκα του την Ευρυδίκη, και παρέδιδε εδώ τη διδασκαλία του.
Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην ανατολική Μακεδονία, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση πόλης που παλαιότερα ονομαζόταν "Εννέα Οδοί". Ιδρύθηκε από Αθηναίους το 437 π.Χ. με στόχο τον έλεγχο της πλούσιας σε πρώτες ύλες περιοχή . Κατακτήθηκε στη συνέχεια από τον Φίλιππο Β' τον Μακεδόνα το 358 π.Χ. και έγινε ορμητήριο του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τις εκστρατείες του στην Ασία. Σήμερα είναι γνωστή για τον Λέοντα της Αμφίπολης που βρίσκεται δίπλα στην παλιά γέφυρα του Στρυμόνα και για το ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά. Η περιοχή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον Μέγα Αλέξανδρο. Μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου μέχρι το τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα, διαδραματίζονται σπουδαία ιστορικά γεγονότα στην περιοχή της Αμφίπολης. Σημαντικοί στρατηγοί και ναύαρχοι του Μ. Αλεξάνδρου σχετίζονται με την περιοχή, εδώ ο Κάσσανδρος εξορίζει και θανατώνει το 311 π.Χ. τη νόμιμη σύζυγο του Μ. Αλεξάνδρου Ρωξάνη και το γιο του Αλέξανδρου.

Εδώ λοιπόν στην Αμφίπολη και στο χιονόδαρτο Παγγαίο με τα εκατοντάφυλλα τριαντάφυλλα, και τον πρώτο μελισσοπαραγωγό Διόνυσο βρίσκεται η επιχείρηση παραγωγής και τυποποίησης μελιού «Μέλι Αμφίπολης».

Η εταιρεία γεννήθηκε ως ιδέα από τον Σύρπα Γεώργιο, Τεχνολόγων Τροφίμων, ο οποίος ασχολείται με τη μελισσοκομία εδώ και 35 χρόνια υπηρετώντας τη μέλισσα με μεράκι, αγάπη, πάθος και σεβασμό. Η ιδέα έγινε πραγματικότητα από το γιο του, Σύρπα Παναγιώτη, πτυχιούχο της φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ.. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση μιας και εμπλέκονται όλα τα μέλη ςτης οικογένειας ΣΥΡΠΑ.

Η εταιρεία μας διαθέτει μια νέα και σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού και είναι μια από τις τελειότερες καθετοποιημένες μονάδες , διαθέτοντας και εκτρέφοντας η ίδια περίπου 1000 κυψέλες . Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Παγγαίου στο Ροδολίβος, στην έδρα του Δήμου Αμφίπολης. Είναι πιστοποιημένη από την TUVRheinland με τα συστήματα ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 και ISO 9001. Έτσι διασφαλίζουμε απόλυτα την ποιότητα των προϊόντων μας ,που φτάνουν στον καταναλωτή. Τα δικά μας προϊόντα ακολουθούν τους κανόνες της ορθής αγροτικής πρακτικής, της ορθής βιομηχανικής πρακτικής και όλους τους κανόνες ποιοτικού ελέγχου που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία . Απευθύνεται στους σύγχρονους καταναλωτές που δεν διαπραγματεύονται την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζουν και θέλουν να είναι σίγουροι για την ποιότητα αυτών που καταναλώνουν.

Βρισκόμαστε στο Δήμο Αμφίπολης, στους πρόποδες του όρους Παγγαίου.
Διεύθυνση

Σύρπας Παναγιώτης

τ.κ. 62041, Ροδολίβος
Δήμος Αμφίπολης,
Ελλάδα

Επικοινωνήστε μαζί μας


Τηλ.: 0030 2324071417
Κιν.: 0030 6973473206
Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.amfipolis-bee.gr