Η Αποθήκευση του Μελιού

Το μέλι είναι ένα πολύ ισχυρό προϊόν διατροφής, και εάν αποθηκεύεται σωστά, θα διαρκέσει χρόνια, αν όχι δεκαετίες. Στην πραγματικότητα, το μέλι έχει βρεθεί τέλεια διατηρημένο σε τάφους των Φαραώ στην Αίγυπτο.

Η ποιότητα του μελιού μπορεί να καταστραφεί από τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Η υπερβολική υγρασία

Ιδανικά, η περιεκτικότητα σε υγρασία του μελιού πρέπει να είναι μικρότερη από 17,8%. Εάν η περιεκτικότητα σε υγρασία είναι πολύ υψηλή, δηλαδή μεγαλύτερη από 20%, το μέλι μπορεί να ζυμωθεί, λόγω ζύμες στο μέλι.
Δεδομένου ότι το μέλι είναι υγροσκοπικό, αν δεν είναι σε ένα σφραγισμένο δοχείο, θα προσελκύσει την υγρασία από τον αέρα.

  • Η υπερβολική θερμότητα

Το μέλι χάνει πολλά από τα οφέλη για την υγεία μας σε συνδυασμό θερμοκρασία και το χρόνο.

  • 40 οC για 30 ημερών
  • 30 οC για 6 μηνών
  • 20 οC για 4 χρόνια
  • 10 οC για 35 χρόνια
  • Η παρατεταμένη έκθεση στο φως του ήλιου

Το μέλι χάνει πολλά από τα «οφέλη για την υγεία με την παρατεταμένη έκθεση στο φως του ήλιου.

  • Βλαπτικός παράγοντες το περιβάλλον του

Το μέλι είναι υγροσκοπικό και παίρνει μυρωδιές από το περιβάλλον του. Είναι, επίσης, όξινο, έτσι ώστε να μπορεί να διαλύσει μεταλλικά εάν αποθηκεύονται σε μεταλλικά δοχεία.

Οδηγίες αποθήκευσης Μέλι

Αποθηκεύστε το μέλι σε ένα σφραγισμένο μη μεταλλικό δοχείο.

Για κανονική χρήση, αποθηκεύστε το δοχείο σε ένα ντουλάπι (μακριά από το άμεσο ηλιακό φως) σε θερμοκρασία δωματίου (21 οC).

Για παρατεταμένη αποθήκευση του μελιού (> 4 ετών), φυλάξτε το σε θερμοκρασία ψυγείο (4 οC).

Κατάλογος Προϊόνων

Ξεφυλλίστε τον ψηφιακό κατάλογο με τα προϊόντα μας (κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα).